ALLA PRISER INKL MOMS
Rea!

Demoex – Lukase Audio Golvhögtalare RAW 12H (par)

Det ursprungliga priset var: 185 000,00 kr.Det nuvarande priset är: 99 500,00 kr.

DEMOEXEMPLAR TILL SALU
10% ytterligare rabatt vid hämtning vårt lager

1 i lager

Artikelnr: LPS-RAW-12H-WT Kategorier: , Etikett:

Beskrivning

UNNA DIG BRA MUSIKUPPLEVELSE

Golvhögtalaren RAW 12 ger live-ljud i ditt vardagsrum som om du vore på konsert

Säljes i par!

– bi/tri, dvs möjlighet att ansluta bi/tri-wire eller bi/tri-amp

  • hybridlösning med 12 element
  • lådan är mycket dämpad tack vare tre skickt av MDF/plywood med dämpande lim (totalt 40 mm) och solid 25 mm aluminium för front/bak-stycke (detta är grundbulten till avsaknad av egenresonans av lådan plus intern stagning) – totalvikt 60 kg/låda
    Totala massan är avgörande för den totala ljudbilden, vilket få lågprislådor klarar av. Låg massa för kabinettet ger allt för mycket bullrig bas och återger för mycket av lådans resonanser, vilket är fel tänkt! Här gäller motsatsen, vilket även hörs.
  • grundljudet via bredbandselement helt utan delningsfilter för mycket linjär, distorsionsfritt och neutralt ljud
  • rundstrålande
  • paren har spelgevända baselement och passiva baselement som är justeringsbara, för optimal rumsplacering
  • höjd under en meter, så de flyter in väl i ett rum

En högtalare utöver det vanliga – besök oss och lyssna själv!

En kort recension i the-ear ”a floor-stander creating a light, airy sound, very open and transparent from the full-range drivers

Ladda ner en sammansatt brochyr i pdf

 

Det riktigt sjunger om dessa högtalare. Ljudet är tydligt, rapp som en örfil, neutralt och distinkt. I vissa fall påminner ljudet om elektrostatiska element, dvs de startar och stoppar blixtsnabbt och tydligt och ger därmed motsvarande mikrodynamik. De levererar en realistisk och trovärdig ljudbild, som är påtagligt neutral och solid. Du hör mer detaljer med högre upplösning och energi.

Musiken som når lyssnaren (utgår från att man sitter framför frontsidan) kommer från fyra bredbandiga element, utan delnningsfilter och ställda i kolumn. Vi lovar att detta direktljud är så grymt bra och musiken bara flödar emot dig i balanserad bärighet, som är riktigt njutbart. Resterande lösningar är ett stärkande komplement, till detta direktljud. BESÖK OSS OCH LYSSNA SJÄLV!

 

RAW 12H är mycket faslinjär i sin karaktär, vilket borgar för minimal övergångsdistorsion. Tillsammans med ett slutsteg som har bra kontroll över elementen, skapas ett fantastiskt resultat!

 

En del personer blir lite ur balans, när de lyssnar på dessa högtalare, att börja med, då de är ovana vid ett såpass neutralt och linjärt ljud. De låter inte som vanliga högtalare, utan mer som verkligheten. Men mycket snart, så stortrivs man med denna ljudbild och efter ett tag blir det svårt att återgå till andra högtalare.
Vi kan nämna en baksida och det är att dåliga inspelningar avslöjas så uppenbart.

Att höra musik via full range drivers (bredbandselement), kopplade i kolumn, rundstrålande och kompletterade med baselement och superdiskanterna, är en ovanlig hybridlösning som bara sköljer över lyssnaren.

Den stora fördelen med att använda en full range driver, är att det inte behövs något delningsfilter, vilka med sina komponenter orsakar fasförskjutningar samt distorsion. Visst går det att konstruera bra delningsfilter, men helt utan är alltid klart bättre.

Genom att skapa kolumnhögtalare (line source array), dvs flera element i vertikal formation, så blir resultatet en mycket detaljerad ljudbild. Varje element behöver röra sig mindre för att producera samma ljudtryck, vilket även reducerar rörelserelaterad distorsion. Kolumnhögtalare har större lyssningsvinkel med cylindrisk spridning (sweet spot) samt mer övertygande ljudbild med mindre färgat ljud.

RAW 12 är dessutom bipolär (det finns högtalare både på fram- och baksidan), samt förstärkta med både baselement (woofer) och passivt baselement samt två superdiskanter (supertweeters) som ger mer energi för de högre frekvenserna. Allt detta gör att totallösningen blir flera snäpp bättre.

Alla delarna är kända konstruktioner men kombinationen är mycket ovanlig. Vi har jobbat lång tid med detaljer för att få allt att stämma tillsammans. En nackdel är att det blir många element och detta ökar kostnadsnivån, men fokus är på detaljer för bästa ljudbilden.

Hybridlösningen ger verkligen mer realistisk ljud, tydlighet, noggrannhet, snabbhet, ingen störande distorsion, ingen fasförskjutning som örat uppfattar, medveten tidsfördröjning genom reflekterande ljud, bra spegling, en total ljudbild som är naturlig och effektiv samt mer rundstrålande, vilket många gånger gör det lättare att möblera och utnyttjar rummets akustik.

Högtalaren RAW 12 har totalt tolv element, vilket både hörs och känns. Varje högtalare väger över 60 kg, så de står stabilt. Rena konsertupplevelsen hemma i ditt vardagsrum! Vad mer kan man begära?

Så lyssna och låt dig förföras med denna beroendeframkallande lösning!

Finns för demo hos Lukase AB, Hablingbo, Gotland

Varför ha en högtalare som går över 20 kHz?
Det finns energi och övertoner från musiken, som tycks lyfta hela ljudpaketet inklusive basen och ända upp, när man använder en ”super tweeter”. Fast det fungerar inte för alla inspelningar och med all utrustning. Signalkedjan bör klara 50 kHz eller högre, för att det ska upplevas i ljudbilden, som då lyfts upp ett snäpp.

Faktum att vissa instrument har energi över 100 kHz, är ju otroligt spännande. I nedan länk kan du själv läsa lite mer om detta spektrum av musik. There’s Life Above 20 Kilohertz!

SPECIFIKATIONER

Bredbanden (full range driver):

Det finns åtta bredbandselement, fyra rakt fram och lika många rakt bakåt. Dessa är 3” stora men de är extrema, med tre patent, efter 14 års utveckling av ett företag i USA. De har en rak frekvenskurva från 40 Hz upp till 23 kHz. Fast de är relativt små, så är de uppbyggda som baselement till vissa delar. Konen kan röra sig linjärt hela 12 mm. Dessa element köper vi in som s.k. OEM partner till producenten.
Ett par fördelar med att ha flera små element, är att ljudet återges snabbare med mycket bättre transientsvar av tonhöjderna. Mindre element resulterar även i smalare frontbaffel, vilket förbättrar spridningen och minskar risken för lådresonans. 

Diskanter:
RAW12 har två diskantelement. En domediskant riktar ljudet bakåt och en banddiskant som är blixtsnabb, AMT (Air Motion Transformer), som riktar ljudet rakt upp i taket. Bilden visar AMT från Mundorf, som riktas rakt upp i taket.

Basarna:
Båda är 12” stora och en är aktiv medan den andra är passiv (slavbas). Dessa finns för att få ner frekvensåtergivningen ner under 20 Hz.

Kabinettet:
Dessa är tillverkade av delvis 25 mm aluminium (front och bakstycke). Resterande är en blandning av plywood och MDF, som är limmade med dämpande lim. Den totala tjockleken är 40 mm för denna del. Bredbandselementen är monterade på en egen 5 mm aluminiumram, som sedan är monterad på den kraftiga aluminiumdelen. Mellan dessa finns två lager gummiduk och elementen är monterade med dämpande polyamidskruvar. Detta ger en snabb återhämtning av vibrationer för maximalt ljud.
Detta koncept kallar vi för MAD (
Multiple Acoustic Damping). Det handlar om att anpassa flera parametrar, som isolering, dämpning, massa, absorbering, resonans och ledningsförmåga av ljud.

Det finns fyra kammare inuti och utan parallella väggar. En kammare dämpar resonansen som ett akustiskt filter och absorberar turbulensen från elementen. Bygger på diffraktion i stora delar.

 

Hela lådan står på kraftiga gummifötter som används inom industrin för att minimera vibrationer. Dessa går att justera, ifall man vill vinkla lutningen. Levereras med den mindre foten, men det medföljer två konade fötter, som kan monteras på främre ramen, för att vinkla upp lådan för bättre ljudbild. Man kan justera mindre med de korta, som är monterade som standard, men ökar vinkeln, så rekommenderar vi att byta till den konande (ser snyggare ut om inte annat).

Tekniska specifikationer:
Impendans: 4 ohm (mycket rak, belastar slutsteget jämt över frekvensbandet)
>>> se kurvan
övre kurvan visar fasresponsen och den undre visar impedansen
normalt brukar impedansen ha en kraftig puckel uppåt kring resonansfrekvensen, men inte i detta fallet
så förstärkaren ”ser” en mycket jämn belastning, vilket underlättar arbetet för slutsteget
Frekvensområde: 25 – 45.000 Hz (+/- 3 dB) *
Räckvidd för basen: 18 Hz (- 6 dB) *
Räckvidd för diskanten: 50 kHz (- 10 dB) *

Känslighet: 93 dB/W/m
Max Effekt: 200 W RMS
Anslutning: polskruvar för tråd, gaffel eller banankontakt, går även att bi/tri-wire eller amp (Speakon) – GÄLLER MODELLEN BI/TRI
För Standard modellen finns bara ett par polskruvar

Storlek (H x B x D): 940 x 290 x 410 mm
Vikt: 60 kg/st
* Typiskt i rum


Denna produkt kan även användas i offentlig miljö, samt att vi kan modifiera för olika applikationer. Kontakta oss för offert.


Design: Lauri Pappinen

Tillverkas på Gotland

Vi tillverkar efter order och vi kan anpassa färg- och materialval. Vi levererar själva direkt till dig eller via DHL.
Efter order och när tillverkningen startar, så uppdaterar vi dig varje vecka, via mail, över status. Beräknad leveranstid kan variera kraftigt.

………. VY FRÅN BAKSIDAN. UPPE PÅ KANTEN SITTER AMT DISKANTEN SOM RIKTAS RAKT MOT TAKET. LÅNGT NER VID SIDAN FINNS EN 12″ PASSIVE BAS. BAK SITTER FYRA BREDBANDSELEMENT I KOLUMN SAMT OVAN DOMEDISKANTEN. LÄNGST NER SYNS ANSLUTNINGARNA MED BYGELKOPPLINGARNA SOM GÄLLER MODELLEN MED BI/TRI ANSLUTNING. …

FAST LÅDAN SER KANTIG UT, SÅ FINNS INGA PARALLELLA VÄGGAR PÅ INSIDAN. SÅ LÅT INTE DET SYNLIGA LURA DIG!

NÄRBILD AV PASSIVA BASEN SAMT KONTAKTERNA MED BYGLAR (gäller bi/tri modellen)

HÄR SER VI DEN AKTIVA BASEN, 12″

TILL HÖGER SYNS FRONTEN MED SINA FYRA STYCKEN BREDBANDSELEMENT I KOLUMN

Ytterligare information

Vikt 0,00000000 kg

Varumärke

Lukase Audio

Egen tillverkning eller montering på Gotland

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Demoex – Lukase Audio Golvhögtalare RAW 12H (par)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …