ALLA PRISER INKL MOMS

Beston RH85A Hörlurar

1 999,00 kr

Slut i lager

Artikelnr: AYH-RH85A Kategori:

Beskrivning

High-end hörlurar som bygger på bandelement. Prisvärd öppen modell.

Lite unik konstruktion, där produkten tillverkas i Taiwan, småskaligt och det tar tid att genomföra produktionen, så tillgången är begränsad.
Impedansen är mycket faslinjär över hela frekvensområdet.

Musiken är grymt ren, transparant, detaljerad, behaglig, reptilsnabb och med en mycket trevlig stereopanorama. Hörluren är mycket lättdriven och fungerar utmärkt direkt i telefonen.

Passar krävande konsumenter samt för mixning i studio.

Hörlurssladden är fast monterad och är 2,3 meter. Kontakterna är guldpläterade 3,5 mm plus en 6,3 mm adapter.
Förpackningen är en enkel och miljövänlig kartong. Det medföljer en förvaringspåse i tyg. (Se produktbilder.)

Vi köper direkt från fabriken i Taiwan, som distributör. Inga onödiga mellanled.

  • Planar Ribbon Driver
  • 10 Hz to >> 40K Hz Response
  • 85mm Diameter Driver
  • 35 Ohm Impedance (matchade par inom 2 ohm)
  • Ultrathin Diaphragm / 25 micron
  • Sensitivity 108 dB @ 1V (93 dB @ 1mW) / IEC60318
  • Maximum Input Power 0.2W
  • Diaphragm Laminated Aluminum
  • Magnet Nd-Fe-B
  • Weight 450 grams

Konstruktionsprincipen är bandelement, som kallas planar magnetic transducer eller bara ribbon drivers. Denna teknik används främst för högpresterande diskantelement. Här har tillverkaren utvecklat en egen variant som fungerar även längre ner i frekvensbandet, så man får med bastonerna.
Membranet är av mycket tunnt laminerad aluminium (25 micron) baserad på substrat av polyimide (såsom kapton), som drivs av neodynamiska magneter.

Bandelement kännetecknas av en anmärkningsvärd förmåga att producera extremt rena och snabba övergångar mellan olika instrument med låg distorsion. Ljudet verkar börja och stoppa plötsligt, precis som man hör från liveinstrument. Musiken och orkestern låter levande. Dessutom har ljudet en öppenhet, tydlighet och transparens som ofta är oöverträffad jämfört med traditionella dynamiska element. Ljudets dipolära natur ger en enorm känsla av rymd, luft och djup.

Denna hybridlösning med membranteknik som drivs via neodynamiska magneter, är ändå i grunden en variant på dynamsikt element. Men som sagt så blir prestationen många gånger annorlunda och till det bättre.

Majoriteten av marknadens andra likartade produkter kostar mångfalt mer, så Beston RH85A måste anses vara mycket prisvärd!

Prova själv. 30 dagars öppet köp!

ÅTERFÖRSÄLJARE SÖKES


 

 

Beston Technology Corp. bildades 2002 i Taipei, Taiwan. De fokuserar på utveckling och tillverkning av bandelement (ribbon devices) baserade på substrat av polyimide. För några år sedan utvecklade man ett element för hörlurar baserad på samma teknik, som en spin-off från flera års utveckling. Tillverkningen av dessa hörlurselement är relativt komplex och tidsödande så volymerna är begränsade.  Polyimiden tillverkar företaget själva på ett syntetiskt sätt i  egen fabrik
Tillverkaren är mest känd som leverantör av sina klassiska bandelement till OEM/ODM tillverkare av högtalare.

 

Varumärke

BESTON Technology Corp.

Vi importerar direkt och distribuerar komponenter (bandelement och hörlurar) från denna nischproducent i Taiwan