ALLA PRISER INKL MOMS

SUPRA, DC-BLOCKER MD01-16-EU

3 490,00 kr

1 i lager

Artikelnr: AUP-DC-BLOCK-MD01 Kategorier: ,

Beskrivning

Supra LoRad MD01-16-EU Mk3.1 – DC-Filter för nätspänning – ELIMINERAR LIKSPÄNNING FRÅN NÄTET

Mk3.1 nu med förbättrad elektronik och kretskort. För att förbättra prestandan ytterligare har vi ökat från 2 kondensatorer till 4st 33,000 uF. För att få plats med de nya komponenterna har vi förlängt DC-blocker med 52mm jämfört den tidigare versionen. För att minska ferromagnetiska förluster har vi ersatt all elektronik till komponenter med kopparben. Mk3.1 är snabbare, bättre och ger ytterligare renare ström.

Nu har Supra åter tagit ett stort steg mot att eliminera alla de störningar som idag finns på elnätet i ett modernt hushåll.

Not. Det medföljer ingen matningskabel (standard IEC C13).

Likspänning (DC) ska inte finnas på nätspänningen. Trots det så mäts alltmer DC i takt med att allt fler assymmetriska elförbrukare i hemmen kopplas in. Att vara miljömedveten och välja endast LED-lampor, ger exempelvis upphov till assymmetri i elnätet. Vi ska så klart inte sluta vara energisnåla och miljömedvetna, utan vi ska ta fram produkter som filtrerar de oönskade störningarna för utrustning som är känslig. Se figuren nedan som illustration på vad en likströmskomponent innebär på elnätet.

DC-offset on AC mains power

 

 

 

 

 

 

 

Fig.1) DC-komponent på växelspänningen (oproportionerlig illustrativ figur)

Denna DC-komponent försämrar nätdelarnas prestanda och linjäritet hos multimedia och hifi-enheter. Exempelvis orsakar den att transformatorers järnkärna mättas. Vidare ger den onödig värmeutveckling och kan till och med få transformatorn att brumma fysiskt. Tack vare minskad värmeutveckling kan alltså ett DC-filter hjälpa att öka livslängden. Ljudmässigt har filtret visat prov på dramatiskt förbättrat ljud och skalar bort de ljud/störningar som inte kommer från inspelningen. Man lyssnar med andra ord på musiken och inte de oegentligheter nätspänningen innehåller.

Återigen visar Supra vägen med ett effektivt DC-filter som genom att vara säkrat för framtida elapparaters likspänningsdel redan vid lanseringen stoppar upp till 3,6 VDC. Det är väldigt lättanvänt, man lägger det enkelt i serie före befintlig fördelningsdosa. Filtret fungerar utan skyddsjord, men vi rekommenderar alltid att ansluta utrustning som rekommenderas att jordas till skyddsjord.

Återigen visar Supra vägen genom att lansera en produkt som kostar en bråkdel av highend-konkurrenternas pris. Vi bekostar inget överdrivet utseende (Din Supra-komponenet ska givetvis inte vara ful). Vi använder gärna gemensamma komponenter med andra produkter. Du ska bara betala för den avsedda positiva verkan. Detta medger att de allra flesta hifi-intresserade kan ha råd med en Supra-produkt som tester om och om igen visat vara lika bra.

Märkströmmen är 16 Ampere kortvarigt, vilket medger överförd effekt kortvarigt upp till 3.680 Watt! Anslutningskabeln är som vanligt tillbehör, så att du ska slippa ytterligare förlängskablar genom att kunna välja rätt längd från början. Notera att anslutningssockeln i DC-filtret är för 16 Ampere.

Notera. DC-filtret dämpar EJ dynamiken! En mycket vanlig reaktion är att då något tas bort ur ett invant ljud/musik, saknar man det. Ofta är det egentliga ljudet mycket slankare och inte lika bullrigt. Detta kan ofta misstas för att det inte är lika mycket dynamik. Dynamik är skillnaden mellan musikens starkaste och svagaste ton, och när anläggningen blir tyst ökar faktiskt dynamiken! Det finns inga komponenter i filtret som dämpar ökat effektbehov.

Viktigt! När man ska koppla i och ur vårt DC-filter, eller kopplar om i en tillhörande fördelningslist, är det viktigt att detta startar med att dra matningskabeln ur vägguttaget. Det är det alltid och här i synnerhet! Låt alltid all laddning dra ur enheterna från stand-by tills lysdioderna slocknat på alla enheter. Först därefter får vidare in-/ur-/omkoppling ske. Skälet är som sagt att kvarvarande laddning i enheterna samt i DC-filtret, ska ladda ur. Vi anser ej att det räcker med att bryta med eventuell brytare.

 

Egenskaper och fördelar

  • Tar bort likspänning från nätspänningen – Dämpar effektivt anläggningens brusgolv
  • Slankare bassåtergivning – förbättrad rytmik, dynamik och snabbare transienter
  • Dämpar transformatorbrum – Inget irriterande brum från enheterna
  • Minskar värmeutvecklingen i transformatorn – Kan bidra till ökad livslängd
  • Filtrerar upp till 3,6 VDC – Förberedd för framtida elartiklar som skapar likspänning
  • Bättre dynamik – ger tydligare rytmik och ton särskilt i basregistret
  • Bidrar till korrekta referensspänningar – bästa möjliga analogkonvertering ur DAC-chip
  • Tillverkad i Sverige! – I enlighet med Supra No-Nonsense-strategi

Technical data

Standard Europa utom Belgien, Storbritannien, Irland och Italien
Maximal ström 161) Ampere
Nominell (maximal) spänning 230 (250) Volt
Maximal överförd effekt 3,681) kW
Nätfrekvens 50/60 Hz
Matarsockel Internationell standard IEC-320 för 16 ampere
Internkablage 2,5 mm2
Uttag 1 styck
Säkring Ej tillämbart vid 16 ampere, då gruppsäkring finns
Filtrering (max) > 3 volt (max 3,6) VDC
Inkluderade tillbehör Fästen för väggmontage och gummifötter

1) Notera att filtret är avsett för audioprodukter med varierande last. Märkström och effekt är maximal kortvarig belastning. Skall ej anslutas till värme-element eller andra högeffektsförbrukare med kontinuerlig hög belastning.

Varumärke

SUPRA Cables