ALLA PRISER INKL MOMS

Moor Angel 4 Power Amplifier

79 000,00 kr

BESTÄLLNINGSVARA

 

Artikelnr: AUS-ANGEL4 Kategori:

Beskrivning

HÖJDPUNKTEN EFTER 30 ÅRS UTVECKLING, HAR ANGEL 4 DESIGNATS MED TANKE PÅ MUSIKALISK PRESTANDA

Angel-4 använder samma design och principer som Angel-6, nedskalad för mer inhemsk kompatibilitet.

Genom att endast använda komponenter av högsta kvalitet och kombinera design med låg återkoppling med hög strömleverans, kommer denna design att få dig att tro att musiken spelas live i rummet.
Angel 4 är designad för att driva mainstream-högtalare till höga nivåer, där andra förstärkare börjar komprimeras och låter ansträngt.
Vi utökar vår lågfeedbackfilosofi till strömförsörjningen.
Lågfeedback-förstärkaren matas med otroligt rena, högströms DC-spänning från lågfeedback-regulatorer.
Det tunga bearbetade höljet använder olika paneltjocklekar för att dämpa varandra och undvika att vibrationer når förstärkarkomponenterna.
Det mycket linjära utgångssteget använder 4 ring-emittertransistorer för att dela strömbelastningen och förbli linjär, även vid tillförsel av stora strömmar för att hålla greppet om högtalarna.
Angel-4 kombinerar en värld av ren lågfeedback med de höga utströmmar som behövs för att leverera hela den autentiska musikaliska föreställningen.
Den levererar musikalitet och subtilitet tillsammans med kraft, skala och dynamik. Det levererar musik!

En förstärkare att njuta av till din favoritmusik 24/7 under många år och med 5 års fabriksgaranti!

Angel 4 Specification – Dual Mono Power Amplifier

Output Power
75W RMS per channel into 8 ohms
150W RMS per channel into 4 ohms

Distortion ( with typical loudspeaker load )
THD:        < 0.01%
IMD:         < 0.01%

Loudspeaker Outputs
Nominal: 4 ohm to 16 ohm
Connections: Wired, Spade or 4mm plug
Inputs
RCA (phono) inputs:
1V rms for full output
Input Impedance 15k ohm
Frequency Response
5Hz to 50kHz +/- 1dB
Protections
Short Circuit or Overload: +/-15A max
Overtemperature: +55C
Undertemperature: +5C
Measurements
Amplifier dimensions:
Width 430mm x Depth 340mm x Height 120mm
Weight 16kg
Packaged dimensions:
Width 490mm x Depth 420mm x Height 170mm
Weight 18kg
Mains Power
IEC inlet cable for 230V AC 50Hz mains
Optional 115V AC 60Hz version available

Power Consumption:
Maximum 650VA
Idle 50VA
Standby < 0.5W

 

Vad är det som gör Angel 4 så häpnadsväckande bra? Den lämnar ingen sten orörd i jakten på musikalisk perfektion.
Utgångspunkten är filosofin med låg återkoppling och strömförsörjningen, som lämnar otroligt ren DC-spänning med hög ström från regulatorer med låg återkoppling.
Kondensatorbanken består av mer än 200.000 uF av högkvalitativa kondensatorer med låga ESR-värden. Hela strömförsörjningspaketet, som är själva hjärtat, har en lite annorlunda design, som flera moduler (Not 1)  med hög grad av styrning av strömförsörjningen. Transformatorn är på 1,3 kVA för maximal försörjning. Kanalerna har separata lindningar, dvs dual-mono konstruktion för bättre kanalseparation.

Slutsteget bygger på diskreta transistorer. Vid intaget av balanserade signalen finns en högpresterande OP-amp. Förstärkaren är helt DC-kopplad förutom en kondensator på intaget. På utgången finns det en servokoppling för att kontrollera DC nivån på utgången.

Det mycket linjära utgångssteget använder sex stycken s.k. ring-emitter-transistorer (RET) (Not 2) , per kanal, för att dela den aktuella belastningen och att den förblir linjär, även när den levererar massvis av ström för att hålla grepp om högtalarna. Grundkonstruktionen är klass AB.

Det kraftigt bearbetade höljet använder olika paneltjocklekar för att dämpa varandra och undvika att vibrationer når förstärkarkomponenterna.

Not 1
Spänningsmodulen består av tre enheter som är matchade. I grunden handlar det om att skapa en mycket ren spänning och rikligt med ström till effektförstärkaren vid behov, som har låg återkoppling.
Slutsteget behöver en mycket ren spänningsmatning för att ge det fantastiska dynamiska omfånget och upplösningen du kan höra, eftersom den inte kan lita på mycket feedback för att försöka kompensera som de flesta förstärkare gör. Extremt stabil och ren DC till  slutsteget med låg återkoppling, helt enkelt.
Not 2
Ring Emitter Transistor (RET) är en teknik där strukturen möjliggör en konstruktion för höga strömmar och som fördelas bland transistorerna samt att man håller utgångssteget linjärt vid styrningen av högtalarna vid högt strömuttag. Applikationer som är lämpliga är högfrekventa effektförstärkare och  ljudförstärkare.
Här har konstruktören exploaterat vad RET tekniken kan underlätta styrningen av högtalare.

 

>> Produktens hemsida

 

Varumärke

Moor Amps

Vi är importörer och återförsäljare för Moor Amps i Sverige. Tillverkas i England.

Du kanske också gillar …