ALLA PRISER INKL MOMS

SUPRA GRENDOSA MD04-EU/SP

1 245,00 kr

Slut i lager

Artikelnr: AUP-SUPRA-MD04-EU/SP Kategori:

Beskrivning

Supra LoRad MDXX grendosa

Supras LoRad MD grendosor (kopplingslister) är byggda för att skärma och filtrera (NIF = Non-Intrusive Filtering) nätspänningen till din utrustning från alla de fält, strålningar, radiovågor  och andra störningar som omger oss. Som tillval finns dessutom ett överspänningsfilter (SP = Surge Protection) som fungerar tre vägar och är kraftfullt och snabbt för att i bästa mån rädda din anläggning från den överspänning som exv ett åsknedslag ger. Man kanske kan tycka att vår aluminiumlist är lite överdrivet luxuös, men det finns en tanke även bakom detta materialval; aluminium är av naturen en mycket sämre magnetisk ledare än järn/stål som konkurrerande tillverkare använder och är till på köpet sämre än luft, allt för en ännu bättre avstörning.

I ett modernt hushåll finns det massvis med störningskällor och de sista åren har de dessutom markant ökat sin störningspotential. Analoga radiosignaler, digital marksänd TV, DECT- och mobiltelefoner, WiFi, Blåtand, belysningsdimmers, tyristorstyrda elektriska element, LED-lampor, osv. osv.

Alla dessa störningar letar sig lätt in i din fina ljud-/bildanläggning och skapar det vi kallar brusgolv på ljudet och bakgrundsbrus på bilden. Ju högre bakgrundsbruset är, desto mer av de finaste musikdetaljerna dränks eller desto sämre blir TV’ns svärta och konturskärpa (krypningar). Ofta befinner sig rumsakustik och andra subtila nyanser i musikens arrangemang i den del som drunknar i ett för högt brusgolv. Ett exempel som ofta blir tydligt är bakgrundskörer, som tidigare kan ha hörts som en odefinierad grupp röster. När störningarna minskas kan man ofta urskilja körens individuella röster! Supra grendosors kapacitet är upp till 40dB! För att denna effekt ska nå fram ostörd till utrustningen bör dosan kopplas till ett jordat vägguttag med en jordad och skärmad Supra LoRad strömkabel och de delar med losstagbar nätsladd bör också bytas ut.

Vi på Supra lägger ner omfattande tid på att inte bara mäta utan också lyssna. Det är därför vi kanske oblygt vågar påstå att en av de mest avgörande skillnader man kan bjuda sin anläggning och skivsamling på är just att dämpa brusgolvet. Skillnaden är oftast slående. Tro oss. Tvivlar du, rekommenderar vi dig att besöka din närmaste hifi-handlare och fråga efter att få låna en grendosa med filter. Bli inte förvånad om du snart köper egen fördelningsdosa och kablar. Kika också på vårt kompletterande DC-filter, som länkar av ytterligare en av det moderna hemmets problem med nätspänningen.

Notera! Det medföjer ingen matningskabel. (Standard IEC C13)

Supras nya MDXX-serie mkIII

MkIII är rejält förbättrade med ännu bättre kontakter, NIF-filter och tillvalet SP överspänningsskydd. Alla ingående delar är tillverkade i Sverige och Tyskland, medan de slutmonteras i vår fabrik i Ljungskile, Sverige. En större garant för maximal kvalitet och elsäkerhet är nog svår att finna då Sverige sedan länge lett elsäkerheten med tuffa normer och tester.

Kundfördelar i korthet

 • Störningar dämpas med upptill 40 dB!
 • Låter din hifianläggning spela ut från en tyst bakgrund som låter mikrodynamikens små detaljer i musiken att komma fram.
 • Filtreringen ökar för varje uttag från inmatningskontakten.
 • Standard filterkonfiguration är att första uttag är ofiltrerat på alla upp till MD06 alternativt de två första på MD08 och större.
 • Kan beställas med valfritt antal filtrerade uttag.
 • Internkablage av 2,5 mm2 syrefria kopparledare.
 • Stöder hela 2300 watt kontinuerlig effekt!
 • Skyddar både dig och din utrustning från skadligt störbrus och växelfält
 • Går att väggmontera med fästvinklar eller ställa på flat hård yta med gummifötter. Bifogade fästdetaljer.

Supra MDXX-EU/SP mkIII – grendosa med NIF filter, SP överspänningsskydd, helt skärmad och inbyggd 10 amperes säkring

 • Störningsfri mot omgivning, lågt upptag av yttre störning
 • NIF-filter för dynamikbevarande transientfilter
 • Kombinerat med LoRad nätkabel ger ytterligare brusdämpning1)
 • Filterkonfiguration kan anpassas individuellt
 • SP tre-vägs överspänningsskydd skyddar vid åska och andra överspänningsstötar
 • Schuko EU-uttag i modellbundet antal
 • Skärmat aluminiumchassi både mot elektriska och magnetiska fält
 • Keramisk smältsäkring på 10 ampere, trög

Viktigt! Våra grendoser med upp till sex uttag har det första från ingången ofiltrerat. För att avstörande skärmning ska fungera, måste grendosan kopplas in i ett skyddsjordat uttag med en kabel som också är skyddsjordad. Störningsfiltret är däremot oberoende från skyddsjord. Vi rekommenderar dock anslutning med Supra LoRad strömkablar med skyddsjord för att hålla den störningsfria strömmatningen obruten, medan andra kablar kan orsaka att effekten uteblir.

Specifikationer

Chassi Aluminium
Maximal ström 10 ampere AC
Maximal spänning 250 volt AC
Maximal effekt 2,3 kW
Maximal RFI dämpning 40 dB
Överspänningsskydd, typ 3 Uc = 2,5 (Fas till 0); 4,0 (Fas eller 0 till jord)

Up = 2,0 (Fas till 0); 2,05 (Fas eller 0 till jord)

kV
Säkring (trög) 10 ampere
Ingång En (1) Supra MCH-10 styck
Uttag Fyra (4) Supra MCH-16/EU styck
Vikt kg
Yttermått (h x b x l) 53 x 89 x Under revision mm
Placering På hård plan yta eller vägghängd (fästen ingår)