ALLA PRISER INKL MOMS
Rea!

Audio-Technica skivspelare AT-LP5X

Det ursprungliga priset var: 4 600,00 kr.Det nuvarande priset är: 3 680,00 kr.

2 i lager

Artikelnr: AT-LP5X Kategorier: , Etikett:

Beskrivning

MANUELL DIREKTDRIVEN SKIVSPELARE

 • AT-LP5X är en avskalad version av DJ-spelaren AT-LP120-USBHC.
  Den har samma slitstarka direktdrift, en bättre lagrad tonarm och ett diskret och elegant utseende med färre knappar och funktioner för att bättre passa in i ett vardagsrum eller lyssningsrum.Funktion
  AT-LP5X är en helt manuell, direktdriven skivspelare som bara har ett reglage. Med ratten väljer man om motorn skall vara avstängd, snurra med 33 1/3, 45 eller 78 rpm.

  Uppbyggnad
  En viktig del av varje skivspelares uppbyggnad är tallrikens lagring och drivning. Detta är lika viktigt hemma som på ett dansgolv och därför har man utnyttjat den fina direktdrivningen från AT-LP120-USBHC. Plinten är tung och kraftigt tilltagen för att ge motorn det stöd den behöver för att hålla en jämn och korrekt hastighet utan att vibrationer sprider sig upp till pickupen. Spelaren står på självjusterande fötter som effektivt tar bort yttre rörelser och ser till att spelaren står jämnt.

  Skivtallrik i gjuten aluminium
  Skivtallriken är gjuten i aluminium och den toppas med en kraftig gummimatta som effektivt dämpar tallriken och minskar risken för resonanser i spelaren.

  Tonarm
  AT-LP5X har en klassisk J-formad arm med 247 mm effektiv längd. Armen är utformad för att minimera pickupens vinkelfel och pickupen följer en rotationskurva som ger ett vinkelfel på mindre än 3°. Armen är upphängd i två separata lagringar och är lättrörlig i alla riktningar. Armen klarar av att balansera 15 – 20 g vikt (tonarmsskal och pickup). Justerbar för nåltryck på 0 till 4 g

  Pickup och tonarmsskal
  Din AT-LP5X levereras med en AT-VM95E pickup monterad i Audio Technicas lättviktsskal AT-HS6. Fördelen med lösa skal är att du enkelt kan byta mellan flera olika pickuper. Skalets fäste är av standard SME-typ.

  Inställningsmall för överhäng
  Det följer med en mall för att ställa in pickupens överhäng optimalt. Detta är ett ovärderligt verktyg om man vill byta pickup eller bara vill se till att pickupen är optimalt justerad.

  Inbyggd RIAA
  Skivspelaren har ett inbyggt RIAA-steg som gör att du kan koppla den direkt till en förstärkare utan phono-ingång eller till en dator. På baksidan finns en omkopplare som styr om den analoga utsignalen skall förstärkas och RIAA-kompenseras eller ej. Signalen till datorn via USB passerar alltid RIAA-steget.

  Det inbyggda RIAA-steget fungerar mycket bra men om man vill få ut ett bättre ljud rekommenderar vi att man använder en extern RIAA, skillnaden blir ofta ganska stor.

  USB
  AT-LP5X har en USB-utgång där du kan koppla den direkt till en dator. Via USB kan du spela in dina skivor digitalt med 16 bitar och 44 eller 48 kHz. USB 2.0 kompatibel med Windows 7 eller senare. eller Mac OS X eller senare.

  Analog utgång
  AT-LP5X har en analog utgång i form av RCA-honor. Spelaren har en jordskruv för att jorda tonarmen till RIAA-steg eller förstärkare. Det följer med en RCA-kabel med jordledare för inkoppling.

  Lock
  AT-LP5X levereras med lock.

  Detta ingår

  •  AT-LP5X – Skivspelare
  •  Lock
  •  AT-VM95E Pickup
  •  AT-HS6 Pickupskal
  •  Inställningsmall
  •  Kraftig gummimatta
  •  45-varvsadapter
  •  Manual
  •  Nätkabel
  •  USB-kabel
  •  Kabel 2xRCA hane – 2xRCA hane med jordledare
Turntable
Type 3-speed, fully manual operation
Motor DC motor
Drive Method Direct Drive
Speeds 33-1/3 RPM, 45 RPM, 78 RPM
Turntable Platter Die-cast aluminum
Starting Torque >1.0 kgf.cm
Braking System Electronic brake
Wow and Flutter <0.2% WRMS (33 RPM) at 3 KHz
Signal-to-Noise Ratio >50 dB
Output Level PHONO: 4.0 mV nominal at 1 kHz, 5 cm/sec LINE 250 mV nominal at 1 kHz, 5 cm/sec
Phono Pre-Amp Gain 36 dB nominal, RIAA equalized MC: 56dB nominal, RIAA equalized
USB Function A/D, – 16 bit 44.1 kHz or 48 kHz USB selectable; Computer interface – USB 2.0 compliant Windows 7 or above, MAC OS X or above
Power Supply Requirements 100-240V AC, 50/60 Hz
Dimensions 450.0 mm (17.72″) W x 352.0 mm (13.86″)D x 157.0 mm (6.18″)H
Weight 7.3 kg (16.1 lbs.)
Accessories Included AT-VM95E Dual Moving Magnet stereo cartridge (black) with replaceable stylus; AT-HS6 lightweight headshell; AC adapter ; dual RCA (male) to dual RCA (male) stereo cable; 45 RPM adapter; USB cable; dust cover with hinges.

Ytterligare information

Vikt 0,00000000 kg

Varumärke

Audio-Technica

Audio Technica är en av världens största tillverkare av bl a skivspelare, pickuper och nålar. Företaget har funnits med under lång tid.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Audio-Technica skivspelare AT-LP5X”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …