ALLA PRISER INKL MOMS
Rea!

DEMOEX – Moor Angel 6 Power Amplifier – referensförstärkare

Det ursprungliga priset var: 147 000,00 kr.Det nuvarande priset är: 99 000,00 kr.

DEMOEXEMPLAR

150W RMS per kanal vid 8 ohm
300W RMS per kanal vid 4 ohm
580W RMS per kanal vid 2 ohm

 

1 i lager

Artikelnr: AUS-ANGEL6-1 Kategorier: ,

Beskrivning

HÖJDPUNKTEN EFTER 30 ÅRS UTVECKLING, HAR ANGEL 6 DESIGNATS MED TANKE PÅ MUSIKALISK PRESTANDA

Med nästan 30 kg känns denna förstärkare som en engelsk stridsvagn. Slutsteget är extremt genomtänkt och konstruktören Tim Narramore har efter många år äntligen gått i mål, på ett imponerande sätt.

Resultatet är bedårande bra, både ur teknisk synpunkt men framför allt vilken kontroll elektroniken har på högtalarna och med vilken djup och elegans den spelar musiken. Detta gäller hela frekvensbandet och särskilt imponerande är bastonerna.

Angel 6 har en dynamisk nerv som få förstärkare har!

En förstärkare att njuta av till din favoritmusik 24/7 under många år och med 5 års fabriksgaranti!

Genom att bara använda högkvalitativa komponenter och kombinera låg feedback-design med hög strömleverans kommer denna konstruktion att få dig att tro att musiken spelas live i rummet. Angel 6 kan driva även de mest krävande högtalarna till höga nivåer, där andra förstärkare börjar komprimera och låta ansträngda.
Förstärkaren har god förmånga att driva högtalare med stökig impedanskurva och klarar även dippar ner mot 2 ohm.

Vad betyder detta för musiken?
– Ett otroligt naturligt ljud för instrument och sång
– Fin detaljupplösning och massivt dynamiskt omfång
– Fantastiskt grepp om timing och rytm
– En uppslukande, trovärdig musikupplevelse

Vad är det som gör Angel 6 så häpnadsväckande bra? Den lämnar ingen sten orörd i jakten på musikalisk perfektion.
Utgångspunkten är filosofin med låg återkoppling och strömförsörjningen, som lämnar otroligt ren DC-spänning med hög ström från regulatorer med låg återkoppling.
Kondensatorbanken består av mer än 200.000 uF av högkvalitativa kondensatorer med låga ESR-värden. Hela strömförsörjningspaketet, som är själva hjärtat, har en lite annorlunda design, som flera moduler (Not 1)  med hög grad av styrning av strömförsörjningen. Transformatorn är på 1,3 kVA för maximal försörjning. Kanalerna har separata lindningar, dvs dual-mono konstruktion för bättre kanalseparation.

Slutsteget bygger på diskreta transistorer. Vid intaget av balanserade signalen finns en högpresterande OP-amp. Förstärkaren är helt DC-kopplad förutom en kondensator på intaget. På utgången finns det en servokoppling för att kontrollera DC nivån på utgången.

Det mycket linjära utgångssteget använder sex stycken s.k. ring-emitter-transistorer (RET) (Not 2) , per kanal, för att dela den aktuella belastningen och att den förblir linjär, även när den levererar massvis av ström för att hålla grepp om högtalarna. Grundkonstruktionen är klass AB.

Det kraftigt bearbetade höljet använder olika paneltjocklekar för att dämpa varandra och undvika att vibrationer når förstärkarkomponenterna.

Not 1
Spänningsmodulen består av tre enheter som är matchade. I grunden handlar det om att skapa en mycket ren spänning och rikligt med ström till effektförstärkaren vid behov, som har låg återkoppling.
Slutsteget behöver en mycket ren spänningsmatning för att ge det fantastiska dynamiska omfånget och upplösningen du kan höra, eftersom den inte kan lita på mycket feedback för att försöka kompensera som de flesta förstärkare gör. Extremt stabil och ren DC till  slutsteget med låg återkoppling, helt enkelt.
Not 2
Ring Emitter Transistor (RET) är en teknik där strukturen möjliggör en konstruktion för höga strömmar och som fördelas bland transistorerna samt att man håller utgångssteget linjärt vid styrningen av högtalarna vid högt strömuttag. Applikationer som är lämpliga är högfrekventa effektförstärkare och  ljudförstärkare.
Här har konstruktören exploaterat vad RET tekniken kan underlätta styrningen av högtalare.


Angel 6 kombinerar en värld av ren låg återkoppling med de höga utströmmarna som behövs för att leverera hela den autentiska musikföreställningen. Den levererar musikalitet och subtilitet tillsammans med hisnande kraft, skala och dynamik. Det levererar musik!

”En referensförstärkare som är smekande brutal”

Sammanfattningen av en recension, i Ear av Jason Kennedy (läs hela recensionen via länken nedan):
”By now you will have got the impression that I quite like this amplifier, in fact I like it enough to have worked out a deal with Tim Narramore so that it doesn’t have to leave my system. That doesn’t happen often. It may not be an established brand but Moor Amps have built a stunning power amp in the Angel 6, I would urge anyone who wants to hear more of their music to give this ‘brute’ a try, it’s infinitely more sophisticated than it looks.”

’Best Ever’ award by ’Hifiandmusicsource

>> Läs recesionerna

 

>> Produktens hemsida

>> Manual

>> Svensk snabbstart

Förstärkaren kommer väl emballerad.
Då den väger nästan 30 kg, så är det lättare om man är två personer som packar upp och placerar ut denna ”stridsvagn”.
Som tur är finns det ett handtag på baksidan, som underlättar detta arbete.
Glädjande så passar den precis i vårt eget Hi-Fi ställ och bör placeras på nedersta hyllan.
Börja med att bara montera slutsteget på bottenplattan och sedan bygga på med de övriga hyllorna.

Levereras med LUNEN nätkabel 1,5 meter. Stickkontakten är märkt var fasen är ansluten och det medföljer även fasprovare, så du kan få fasen i rätt kontakt.

 

 

Jag som importör var lite fundersam först, då det finns så mycket på marknaden. Efter att vi fått hem slutsteget Angel 6 plus Angel-Pre (passivt försteg), så satte jag mig ner och lyssnade flera timmar under några dagar.

Jag kapitulerade helt redan efter några timmar. Man kan spela högt om man vill, men den har ett otroligt grepp om högtalarna och extrem kontroll på basen. Även vid normala ljudnivåer. Tusan vilket ljud och utan tvekan blev jag mycket berörd av musiken som strömmade ut. Musiken upplevs väldigt omfamnande. Lite för mycket beroendeframkallande, men det är ju inte farligt.

Jag provade först med bara slutsteget och direkt från en DAC (RME ADI-2). Ett par dagar senare kopplade jag in försteget (Angel-Pre) och var först lite fundersam hur mycket jag skulle tappa i dynamiken.
Men här blev jag extra överraskad, då dynamiken blev ett snäpp bättre och efter talat med Tim, så tror vi att det beror på drivenheten i bufferten i det passiva steget som har tydlig pondus.
Efter ett par dagar anslöt jag även en SACD spelare (Pioneer PD-X940M) och en vinylspelare med MC-pickup (Audio-Technica AT-ART9). Så fortsatte jag att lyssna en stund varje dag via olika källor.

Efter ett par veckor tillsammans med denna utrustning, så kunde jag bara konstatera lite som journalisten hos ear (se recesionen ovan), att jag ville behålla denna och därmed accepterade jag med glädje erbjudandet om att bli återförsäljare i Sverige.

Musiken omfamnar mig vaggande och medryckande. Helt fantastiskt. Frågan är om jag någonsin tidigare blivit så berörd? All musik upplevs som lite nytt med många nya inslag och detaljer. Ibland ryser jag av välbehag. Kan inte bli så mycket bättre? Jag tycker detta slutsteg är brutalt bra!

Behöver jag säga, att detta slutsteg plus det passiva försteget, är numera vår referensanläggning.

/Lauri Pappinen

PS. Jag kan bara varmt rekommendera att lyssna på musik genom detta slutsteg! Missa inte detta tillfälle.
Vill du provlyssna? Jag finns på Gotland och du är mycket välkommen att boka demotid med mig i vårt showroom.
Att jag finns en bit ifrån där du är, kan ju ses som ett hinder? Men faktum är att om du verkligen vill provlyssna, så boka en resa till Gotland och kanske passa på att göra annat samtidigt och uppleva öns andra sevärdheter.
(Du når mig enklast via lauri@lukase.se )

Output Power
150W RMS per channel into 8 ohms
300W RMS per channel into 4 ohms
580W RMS per channel into 2 ohms
Distortion
( with typical loudspeaker load )
THD:        < 0.01%
IMD:         < 0.01%
Loudspeaker Outputs
Nominal: 4 ohm to 16 ohm
Minimum: 2 ohm
Connections WBT Classic: Wired, Spade or 4mm plug

Inputs
RCA (phono) inputs:
1V rms for full output
Input Impedance 15k ohm

XLR (balanced) inputs:
+/- 1V rms for full output
Input Impedance 3k ohm
Frequency Response: 5Hz to 50kHz +/- 1dB
Protections
Short Circuit or Overload: +/-29A max
Overtemperature: +55C
Undertemperature: +5C
Amplifier dimensions:
Width 575mm x Depth 367mm x Height 172mm
Weight 29kg
Packaged dimensions:
Width 640mm x Depth 434mm x Height 220mm
Weight 31kg

Mains Power
IEC inlet cable for 230V AC 50Hz mains

Power Consumption:
Maximum 1300VA
Idle 80VA
Standby < 0.5W

Varumärke

Moor Amps

Vi är importörer och återförsäljare för Moor Amps i Sverige. Tillverkas i England.

Du kanske också gillar …