ALLA PRISER INKL MOMS

Puritan Ground Master

2 600,00 kr

Artikelnr: AUP-GrMaster Kategorier: , Etiketter: ,

Beskrivning

Earth Line Interference Eliminator with optimum array routing technology

Grundtekniken är att sänka signalbruset genom att ”jorda” signaljorden med denna teknik

Vissa kunder skiljer på signaljord mellan digitala och analoga enheter. Vill man separera detta, så krävs det flera av denna enhet.

Den gröna kabeln är 2,8 m

Ground Master är vad som även kan kallas för jordbox, som blir en anslutningspunkt för bättre signaljordning av Hi-Fi utrustning.
Man behöver inte alltid ansluta all utrustning och vi rekommenderar att man börjar i signalkällan och provar sig fram en apparata i taget.

Jordbox har inget med el/säkerhetsjord (skyddsjordning) att göra. Det är för att dränera bort EMI/RFI störningar (Electro Magnetic Interference/Radio Frequency Interference) till en jordpunkt.

Vi ska även nämna att det finns andra teknikska lösningar som kallas jordbox, men alla har som sagt inte denna lösning.

Ground Master har en galvanisk anslutning emellan. Enheterna är CE märkta.

GroundMaster finns i två modeller – City och Standard

Ground Master CITY

CITY: Nedan här beskrivs i huvudsak anslutning med medföljande enhet till ett jordat vägguttag (se bild 2) kallad modell City
I vanliga lägenheter är det svårt att utanför banka ner ett jordspett och därför finns modell City, som ansluts till vanligt vägguttag.
Denna extra enhet medföljer i paketet. Denna version ger upp till 90% av samma effekt som med jordspett (Standard).
Notera att det krävs ett jordat vägguttag för att enheten ska fungera!

Handledning från Puritan:
Ground Master CITY kan användas på egen hand ansluten till en jordad punkt på en apparat i ditt system. Om det inte finns någon jordad punkt, lossa en chassiskruv och ansluta en kabel med spade.
Alternativt kan en direkt anslutning till signaljord göras med lämplig Puritan Ground-anslutning. Flera GroundMaster CITY-enheter kan användas för att sätta ihop flera komponenter/enheter individuellt.
Bästa resultat uppnås genom att använda GroundMaster CITY tillsammans med en RouteMaster som ansluter alla komponentsignaljordar till en enda stjärnpunkt som sedan ”tystas” av GroundMaster CITY.

Ground Master STANDARD

 

STANDARD: Nedan här beskrivs i huvudsak anslutning med Standard (till externt jordspett)
Denna enhet jordar störningar via en extra egen jordstav. För att enheten ska fungera måste en separat kopparstav installeras utomhus som drivs ner i jorden, som ansluts till GroundMaster med en lite kraftigare kabel av bra kvalité.
Med denna enhet sänks brusnivån på anläggningen. Se demovideo via produktens länk nedan.
Kopparstav av koppar är ett tillbehör, se denna artikel, som inte medföljer denna produkt vid köp.

The GroundMaster Standard and GroundMaster City are electronically very different.

The GroundMaster Standard is an extremely robust and safe very wide band High Pass filter enabling the connection to an extra / additional Ground Rod at the point of a HiFi’s connection to power.

It provides the same sonic benefit as a direct connection but without any possibility of that rod acting as a route for 50/60Hz fault currents thus preserving the integrity of the normal safety ground  system.

The CITY is for apartment dwellers with no possibility to install   a ground rod  and is a ground noise absorbing reservoir which has an draining connection to the electrical ground via the schuko plug.

It achieves much (not all) of the beneficial effect of a Ground Rod / GroundMaster installation.

DESSA ENHETER FÖLJER REGELVERKET INOM EU OCH ÄR INGEN ERSÄTTNING FÖR ORDNINARIE SKYDDSJORD, SOM ALDRIG FÅR ÄVENTYRAS!

Ett utmärkt komplement till övriga nätfilter från Puritan.

>>> Se nedan för tillbehör, som kopparstav med klammer och kabel. (DETTA ÄR FÖR MODELL STANDARD)

Kort exempel på anslutningen från kopparstaven, kabel samt banankontakt, som ansluts till denna enhet.

Detta kablage medföljer enheten. Ansluts till exempel Puritan Mains Purifier.

Det medföljer en anslutningskabel för att ansluta till exempelvis Puritan nätfilter.
Men som det står ovan här så är kopparstav och kabel tillbehör som ej medföljer grundenheten.

 

>>> Se på videoklipp om hur bruset reduceras

>> Läs mer på produktens hemsida

Dagens elnät används på ett sätt, som ger olika övertoner integrerade på spänningen. Detta samt all annan nedsmutsning och transienter (spikar), orsakar störningar och ger i vissa fall tydliga bekymmer. Men det kan även vara så att man inte alltid uppfattar problemet, tills man testat en lösning med strömrenare. Nedsmutsningen har ju pågått långsamt under många år och smugit sig in så man inte bara upptäcker detta en vacker dag.

Läs mer om vad smutsig el är

Företaget har ett eget avancerat laboratorium, där man utvecklar och testar alla apparater. All kompetens finns hos tillverkaren. Företaget tillverkar robusta produkter utan en massa onödiga delar, för konternuerligt bruk av utrustningen 24 timmar om dagen och 7 dagar i veckan. Praktisk vardagselektronik till motsvarande priser.

ÅTERFÖRSÄLJARE SÖKES

Info-dokument

Se enkel kopplingsskiss

Skiss för inkoppling GroundMaster City
Här visas två alternativ, en med RouteMaster och en utan. I båda fallen skall alla signaljordkablarna sammanfalla i en stjärnkoppling, dvs de sammanstrålar till samma punkt mer eller mindre. S.k. övriga apparater måste inte kopplas ihop på detta sätt, men kan ge fördelar.

Läs mer om optionen RouteMaster

 

 

 

Med ”Puritan-behandlingen”, så återskapas dynamiken i musiken och enskilda instrumenten framträder som de skall göra. Ett enkelt sätt är att testa och höra skillnaden.
Vi har själva provat och man bör testa med flera olika inspelningar. Under alla dessa tester, kan vi bara konstatera att skillnaden kan vara dramatiskt tydlig, för vissa inspelningar. När man upptäckt denna skillnad, vill man inte vara utan denna enhet. Med riktigt bra övrig utrustning, framträder skillnaden tydligare.

Ytterligare information

Vikt 2 kg
Ground Master

City, Standard

Varumärke

PURITAN Audio Laboratories

Vi är distributör för Puritan. All tillverkning sker i England. När vi på Lukase AB blev distributörer år 2017, så var företaget inte särskilt stort. Men de har haft en bra tillväxt under åren. Idag har marknaden verkligen upptäckt PURITAN och dess produkter. Vi söker även återförsäljare! >>> LÄS HÄR OM LITE MER BAKGRUND KRING PRODUKTERNA LÄS EN RECENSION OM PRODUKTERNA

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Puritan Ground Master”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …