ALLA PRISER INKL MOMS

Puritan Mains Purifier PSM1512

37 700,00 kr

1 i lager

Artikelnr: AUP-PSM1512 Kategori: Etikett:

Beskrivning

Denna större modellen har 12 uttag (för övrigt samma prestanta som PSM156 som har 6 uttag)
En produkt för den som har fler enheter att ansluta

Proffsig strömrenare filtrerar din nätspänning för bättre ljudbild och låter fulla potentialen i hela din hi-fi utrustning komma fram
Prisvärd proffsapparat med 5 års fabriksgaranti!

Detta är storebror till PSM156 och är lite mer utvecklad med lite mer filter samt bättre isolering mellan uttagen för minskad kontaminering.
En annan fördel för denna enhet är att den bättre eliminerar radiofrekvenser som kan störa. Alla kablar fungerar idag som antenner för olika frekvenser. RFI som det kallas uppträder idag mer och mer i dagens moderna samhälle med mobiltelefoner, WiFi och allt trådlöst som idag ökar i popularitet.

Kräver ett jordat uttag!

Puritan Audio Laboratories PSM1512 Studio Master Mains Purifier

Fler personer blir medvetna om vikten av bra kvalitet av spänningsförsörjning via strömrenare för att balansera upp nätspänningens sinuskurva och att neutralisera störande likspänning, så att utrustningens transformatorer kan arbeta effektivt och utan störningar.

För att optimera resultatet bör en skärmad elkabel användas till alla anslutna apparater. Använd Puritan Mains Cable, som syns som relaterade produkter.

Vi har ett ökande bekymmer i samhället, när det gäller kvaliteten på vår nätspänning, som är 230 volt, 50 Hz. Tittar vi på hur den tänkta sinuskurvan ser ut i praktiken, så förstår vi att vi har ett problem att lösa.

 • Städar upp matningen vid varje uttag, så att den anslutna apparaten får en arbeta mer effektivt och med minimalt med störningar
 • Förihindrar att varje ansluten apparats egengenererade störningar fortplantar sig vidare ut till andra apparater och ut på nätet
 • Skapad för studiobruk menfungerar lika bra för hemmabruk
 • Mycket prisvärd

Genom att eliminera skräpet som finns på elnätet, så arbetar respektive apparats nätdel, lättare och bättre och ger renare spänning och ström till all känslig elektronik. Det finns audioutrustning som har bättre inbyggda lösningar, men långt ifrån alla. Ett bra filter, hanterar även det som respektive apparat själv genererar, så den inte sprids vidare till annan utrustning.

Slutresultatet är att musiken i en anläggning blir renare, luftigare och dynamiken framträder betydligt bättre.

Effekten varierar lite beroende på hur nedsmutsad just ditt elnät är (detta varierar även under dygnets olika timmar, beroende på nedsmutsningen varierar under dagen) samt vilken utrustning du använder för musikåtergivningen. Men då trenden är att våra elnät bara blir mer nedsmutsade, så är det en tidsfråga innan du upptäcker behovet av en bra strömrenare. Kablaget kan även påverka resultatet, då en kabel kan fungera som en antenn om förhållandet är sämre. En skärmad kabel är ofta bättre, då den med rätt anslutning, ger en lugnare miljö. Utrustning som är balanserade och använder balanserade kablage vid överföringen, så vinner man mycket redan här. Lägg till en strömrenare och resultatet blir bara bättre.

ÅTERFÖRSÄLJARE SÖKES

Info-dokument

 

>> Läs på produktens hemsida där det även finns länkar för recensioner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filtret visas här stående på kant.

Enheten kan ställas på kant med alla anslutningarna uppåt, lätt att komma åt. Tips är att sätta någon form av dämpande fötter mellan golv och apparaten. Rekommenderar vår dämpfot på 20 mm.

 

Dagens elnät används på ett sätt, som ger olika övertoner integrerade på spänningen. Detta samt all annan nedsmutsning och transienter (spikar), orsakar störningar och ger i vissa fall tydliga bekymmer. Men det kan även vara så att man inte alltid uppfattar problemet, tills man testat en lösning med strömrenare. Nedsmutsningen har ju pågått långsamt under många år och smugit sig in så man inte bara upptäcker detta en vacker dag.

Läs mer om vad smutsig el är

Puritan är ett företag som utvecklar och tillverkar utrustning, som assisterar för att rena den skräp, som man verkligen inte önskar i nätet. PSM136 Studio Master, har utvecklats under flera års tid. Mannen bakom, Mike Lester, har jobbat många år inom industrin kring strömförsörjning, därav en hel del applikationer för militärt bruk. Hans stora intresse för musik var anledningen till att utveckla mycket professionella lösningar och apparater, för att återge ett bättre ljud.

PSM136 har hela 39 olika filtermoduler, som hanterar alla störningar för sex uttag. Man kan säga att varje uttag har helt egna filter, som arbetar i flera steg. Ett steg grovstädar, ett steg mellanstädar och ett annat steg gör finliret. Alla uttagen är separerade så ingen kontaminering kan ske mellan uttagen. Filtermodulerna städar upp i båda riktningarna. Med denna lösning kan därmed inte en störning fortplanta sig bakåt eller vidare till övriga apparater.

Nätkabeln till enheten är även den egenutvecklad av företaget Puritan Audio Laboratories. Den har en lösning som skärmar mycket bra och eliminerar störningar mot jorden.

Företaget har ett eget avancerat laboratorium, där man utvecklar och testar alla apparater. All kompetens finns hos tillverkaren. Företaget tillverkar robusta produkter utan en massa onödiga delar, för konternuerligt bruk av utrustningen 24 timmar om dagen och 7 dagar i veckan. Praktisk vardagselektronik till motsvarande priser.

Specifikation PSM1512:

 • Sex separata uttag, som är separat filtrerade och lämnar 15 Ampere/per uttag

 • Återställer växelspänningens sinusform och eliminerar all likström som kan finnas

 • Flera filtersteg som verkligen städar upp

 • Lika resistans för maximal effektuttag i varje uttag

 • Tredimensionell överspänningsskydd upp till hela 30.000 Ampere

 • Stjärnformad jordningskonstruktion

 • Städar och renar jordspänningar

 • Intern kablage av silverpläterad OFC koppartråd med PTFE isolering

 • Jordad kontakt där exempelvis skärm från skivspelaren kan anslutas

 • Anslutningskabeln till elnätet är företagets egna konstruktion (2 m) IEC C19

 • 230 volt, 50 Hz och jordat uttag

 • Dimension Bredd 430 mm, djup 230 mm, höjd 190 mm

 • Vikt 14 kg

 • Byggt för livslångt nyttjande på ett mycket robust och proffsigt sätt

 • 5 års garanti mot fabrikationsfel !

 • Option att byta nätkabeln till Puritan Ultimate Mains Cord med rätt kontakt C19

Mer om nedsmutsning

Tvättmaskiner, kylskåp, datorer, nätaggregat, lysrör, lågenergilampor, dimmers, hårtork, värmepumpar, termostater, solpaneler m.m. injicerar skräp i vår apparater via respektive nätaggregat. Dagens LED lampor tycks vara värre än dimmers och orsakar även obalans i växelspänningen. Elektromagnetiska (EMI) och radiostörningar (RFI), påverkar både apparater samt kablage, vilket medför att störningar sprids vidare i elektroniken och orsakar distorsion och försämrat ljud.
Allt som är kopplat till elnätet i ditt hus och alla dina grannars hus bidrar till problemet. Till detta finns mer avlägsna tunga industrimaskiner och det stannar inte där, i luften finns mobiltelefon, radio och tv-sändningar, WiFi, Bluetooth, överföring av nödtjänster (listan slutar aldrig). Alla dessa signaler mättar atmosfären. Dina kablar hemma fungerar som antenner, som absorberar och staplar dessa mycket signifikanta störningar utöver den stora interferensen som redan finns i dem.

Den totala mängden av störningar letar sig vidare in i din utrustning, som DAC, förförstärkare, slutsteg och video. Och det värsta är att mängden irriterande störningar bara ökar med sämre resultat. DC-spänningarna (likström), som tyvärr finns i ditt nätuttag, smutsar ner och belastar felaktigt transformatorerna i din utrustning. Transformatorer måste ”andas” fritt och följa AC-nätfrekvensen (50 Hz). Närvaron av likström orsakar att nätdelarna inte kan leverera full kraft.

Nedsmutsningen kan även variera under dagen. Kan vara så att under nätter och helger, att nätet är mindre nedsmutsat och att en ljudanläggning låter då något bättre. Allt detta beror primärt på i vilket område du bor, p.g.a. kringliggande verksamheter samt samspelet med utrustningen. Även äldre byggnader med sämre elinstallationer, kan påverka negativt. Om så är fallet är en omdragning av elnätet det bästa att ordna först.

Med ”Puritan-behandlingen”, så återskapas dynamiken i musiken och enskilda instrumenten framträder som de skall göra. Ett enkelt sätt är att testa och höra skillnaden.
Vi har själva provat och man bör testa med flera olika inspelningar. Under alla dessa tester, kan vi bara konstatera att skillnaden kan vara dramatiskt tydlig, för vissa inspelningar. När man upptäckt denna skillnad, vill man inte vara utan denna enhet. Med riktigt bra övrig utrustning, framträder skillnaden tydligare.

Ytterligare information

Vikt 0,00000000 kg

Varumärke

PURITAN Audio Laboratories

Vi importerar direkt från tillverkaren i England och är distributör i landet När vi på Lukase AB blev distributörer år 2017, så var företaget inte särskilt stort. Men de har haft en bra tillväxt under åren. Idag har marknaden verkligen upptäckt PURITAN och dess produkter. Vi söker även återförsäljare! >>> LÄS HÄR OM LITE MER BAKGRUND KRING PRODUKTERNA LÄS EN RECENSION OM PRODUKTERNA

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Puritan Mains Purifier PSM1512”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …