ALLA PRISER INKL MOMS

Puritan Route Master

(1 kundrecension)

5 500,00 kr

3 i lager

Artikelnr: AUP-RMaster Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

Route Master sammanlänkar alla dina signaljordar genom att tillhandahålla den kortaste vägen till en gemensam stjärnjordningspunkt som är innesluten i en robust ljudabsorberande kammare.

En gemensam signaljord är avgörande för optimalt ljud. Med Route Master hanteras förhållandet mellan spänning och strömmar till referenspunkten signaljord på dina olika apparater.

Det vanligaste är att de olika jordningarna är sammankopplade i en apparat, dvs chassijord är densamma som skyddsjord som även är samma som signaljorden. Men på viss utrustning är det annorlunda och de tre olika jordarna är inte sammankopplade. Det kan finnas anledning i vissa fall, men det viktiga är självklart att chassit är ansluten till skyddsjord.

Route Master omorganiserar detta trasslet på ett sammanhängande sätt genom att dirigera alla signaljordar direkt till en signalstjärnpunkt och undvika att slinga igenom sina komponenter och säkerställa en stabil nollvoltbas. På detta sätt skapas en stadig och fast enhetlig nivå för alla apparater.

RCA Clip Under. Spännringen fästes runt en RCA kontakt, vilket ofta gör att man även kan nyttja samma kontakt med vanlig RCA hankontakt. En smart kombilösning!

Route Master är ett tillbehör som även passar bra till Puritan Ground Master, då man kan behöva fler anslutna apparater som jordas
Route Master möjliggör nio anslutna enheter och alla har banankontakt i denna ända.
Denna basenhet levereras med tre olika kontakter (RCA, RCA Clip Under/se vänster bild/ och Spade/Gaffel) men kan lätt utökas.
Clip Under kallas ibland för RCA Cheater, då det är en form av enklare anslutning till en RCA jack/panelkontakt.

Ground Master är inget krav men förbättrar förhållandet med en avkoppling till en särskild jord. Men bara med Route Master så får man en gemensam stjärnkoppling från alla apparaterna. Enklast är att från varje apparat i anläggningen koppla ner till Route Master via en ledig kontakt, såsom en RCA kontakt som inte används till annat.

Ground Master finns numera i en version som heter City, där man inte behöver någon kopparstav i backen.

Se blockschema

Läs mer om RouteMaster

Anslutning av Ground Master och Route Master

 

Läs produktblad

 

Dagens elnät används på ett sätt, som ger olika övertoner integrerade på spänningen. Detta samt all annan nedsmutsning och transienter (spikar), orsakar störningar och ger i vissa fall tydliga bekymmer. Men det kan även vara så att man inte alltid uppfattar problemet, tills man testat en lösning med strömrenare. Nedsmutsningen har ju pågått långsamt under många år och smugit sig in så man inte bara upptäcker detta en vacker dag.

Läs mer om vad smutsig el är

Företaget har ett eget avancerat laboratorium, där man utvecklar och testar alla apparater. All kompetens finns hos tillverkaren. Företaget tillverkar robusta produkter utan en massa onödiga delar, för konternuerligt bruk av utrustningen 24 timmar om dagen och 7 dagar i veckan. Praktisk vardagselektronik till motsvarande priser.

ÅTERFÖRSÄLJARE SÖKES

 

 

 

 

Med ”Puritan-behandlingen”, så återskapas dynamiken i musiken och enskilda instrumenten framträder som de skall göra. Ett enkelt sätt är att testa och höra skillnaden.
Vi har själva provat och man bör testa med flera olika inspelningar. Under alla dessa tester, kan vi bara konstatera att skillnaden kan vara dramatiskt tydlig, för vissa inspelningar. När man upptäckt denna skillnad, vill man inte vara utan denna enhet. Med riktigt bra övrig utrustning, framträder skillnaden tydligare.

Ytterligare information

Vikt 2 kg

Varumärke

PURITAN Audio Laboratories

Vi är distributör för Puritan. All tillverkning sker i England. När vi på Lukase AB blev distributörer år 2017, så var företaget inte särskilt stort. Men de har haft en bra tillväxt under åren. Idag har marknaden verkligen upptäckt PURITAN och dess produkter. Vi söker även återförsäljare! >>> LÄS HÄR OM LITE MER BAKGRUND KRING PRODUKTERNA LÄS EN RECENSION OM PRODUKTERNA

1 recension av Puritan Route Master

  1. sammy salmela

    Gjorde skillnad hos mig och jag skulle inte kunna vara utan Route Master kopplad till City Groundmaster, egentligen en no brainer köp! Viktigt att tänka på att man inte kopplar både det digitala och analoga då man får sämre effekt utan att man separerar det digitala och analoga för bästa effekt i alla fall hos mig och min vän! Ni kan läsa lite mer på min tråd på Euphonia: https://www.euphonia-audioforum.se/forums/index.php?/forums/topic/12423-hemma-hos-sammy/page/23/#comments

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …