ALLA PRISER INKL MOMS

Harmony Design A90 2×50 W

19 000,00 kr

Slut i lager

Artikelnr: AUS-A90 Kategori: Etikett:

Beskrivning

Svensk design och tillverkning

A90 heter Harmony Design´s mindre modell av effektförstärkare. Men den räcker väl till för majoriteten av konsumenter. En recension i tidningen HiFi & Musik (nr 6, 2014) säger följande, ”sättet A90 trollar med dina element är inget mindre än ett reningsbad för ljudet” och ”precision i basattackerna och vilken fantastisk nyansrikedom den lilla förstärkaren tar fram”. Ytterligare en kommentar är, ”förunderliga förmåga att locka fram betydligt öppnare och renare, för att inte säga friskare ljud i mellanregistret och diskant med varje högtalare vi kopplat den till.”
Kort sagt så lovordar denna test i mycket hög grad denna modell, som är minimalistiskt byggd och väger bara fem kilo. Den tar liten plats och är mycket diskret. Den finns i svart eller natureloxerad aluminium.

Teknik kring A90

2×50 Watt vid 8 ohm. Ingångarna är balanserade (XLR), vilket är ett stort plus för många med högre krav. Annars är det lika enkelt att ansluta en kabel som samtidigt konverterar till vanliga RCA-kontakter.

Slutsteget har stabiliserad strömförsörjning. Själva sluttransistorerna är dock ostabiliserade på ett klassiskt sätt. Bara valet av kondensatorbanken (105 graders lågimpedanselyter), visar fokus på hög kvalité, vilket ger bättre livslängd och bättre ljud. Detta hittar du inte i vanliga slutsteg.

Det finns en större modell, A906 som ger 2×250 Watt om A90 inte räcker till.

Strömdrivande slutsteg

En anledning till många positiva recensioner, är att slutstegen är konstruerade på ett annorlunda sätt. De är byggda för strömförstärkning eller man kan kalla det strömdrift av högtalarna (current drive, current amplifier, transconductance amplifier).
Detta är motsatsen till nästan alla andra förstärkare som är spänningsstyrda (voltage amplifier).

Om man tänker sig en motor (lindning av koppartråd), som faktiskt ett högtalares element påminner om, så styr man bäst en motor med ström och samma sak gäller även högtalare.

Det är strömmen som skapar dynamiken i högtalarelementet och får det att accelerera och detta är viktigt för att framföra musiken på bästa sätt.

Då utgångsimpedansen är mycket hög i strömdrift, så eliminerar man nästan problematiken med längden och resistansen i högtalarkablaget.

Strömdrift är både smart och passar majoriteten av högtalare. Därför låter dessa slutsteg så rent och utan distorsion. Och de svarar på transienter i musiken på ett härligt sätt. Just Harmony Design har skapat en smart lösning på detta problem. Lösningen påminner om klass A-förstärkare, som alltid anses vara det mest extrema man kan ha, för bästa ljudet.

Nästan alla slutsteg driver högtalarna med spänning. För att det skall kunna fungera måste högtalarna uppföra sig som vanliga metallfilmsmotstånd. Det är en omöjlighet. En högtalares impedans påverkas till och med av det rum som den används i. Därför skall en högtalare drivas med ström. Strömmen skall vara linjär mot den spänning som man matar in i slutsteget,” säger Mattias Stridbäck.

Svart eller natureloxerad. Baksida i rostfritt stål.

Mer information

Ytterligare information

Vikt 0,00000000 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Harmony Design A90 2×50 W”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *