ALLA PRISER INKL MOMS
Rea!

iFi Pro iCAN förförstärkare

Det ursprungliga priset var: 21 200,00 kr.Det nuvarande priset är: 7 490,00 kr.

Slut i lager

Artikelnr: AUF-iFi Pro iCAN Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

En analog tungviktare i referensklass

ETT FANTASTIKT FÖRSTEG SOM ÄR HELT (SYMMETRISKT) BALANSERAT RAKT IGENOM. FÖRSTEGET HAR BÅDE TRANSISTORER (J-FET) OCH RÖR (NOS GE 5670)  DÄR ANVÄNDAREN KAN VÄLJA TRE OLIKA KARAKTÄRER. KOMBINATION AV GALET BRA LINJEFÖRSTÄRKARE OCH HÖRLURSDEL SOM DRIVER DET MESTA. MED HOLOGRAFISKT LJUD SOM VAL.

Produkten har en mängd utgångar till hörlurarlurar, 2st 6.3mm Tele (TRS), 2st 3.5mm Tele (TRS) Stereo 4polig XLR, 3polig XLR-par (Mono).

Signal/brus förhållandet är enastående med 147 dBA, vilket inte många förstärkare kan uppvisa. Enkelt kan man väl säga att anledningen till detta är extrem fokus på hela kedjan i den totalt balanserade konstruktionen. Grymt proffsigt!

Detta är flaggskeppet Professional ”Pro-serien”, från iFi, England,  en studiobaserad hörlursförstärkare OCH audiofil produkt. Insidan består av två delar, en del med transistorer (Solid-State) och en med rör (Tube). Man kan även tydligt påstå att enheten har olika optioner för att hantera och behandla ljudet, så den innehåller även en form av ljudprocessor, fast på ett anlogt sätt. En mycket intressant produkt, som är värd att lyssna på i en bra anläggning.

”Med andra ord: en fantastisk(t) liten hörlursförstärkare som bara växer med uppgiften. Och så var det där med baksidans ESL-linj. Är det månne en elektrostatlur på gång?”, skriver tidningen HiFi & Musik, nr 11 2016.

Flaggskepp, studio-grade hörlursförstärkare
Pro ican kan användas som en top-of-the-line, hörlursförstärkare som driver allting. Vidare är förstärkningen (Gain) justerbar från 0 dB / 9dB / 18dB. Pro ican kan mata> 10V i enkel mod och 20V i balanserad-läge. 20V-läget är motsvarande 100W till en 4Ohms högtalare. Så Pro Ican kan köra nästan alla hörlurar i mycket hårt klippning (skyddskretsar skyddar under sådana omständigheter).

Audiofil nivå
Pro ICAN har i centrum, en  Alps motoriserade roterande volym potentiometer. Detta är den ”sex-Track” version med 4 spår som används för en sann balanserad volymkontroll. Detta är det avgörande provet för varje förstärkare för att se om det verkligen är balanserad eller arbetar internt i enkel mod. De som använder ’2-Track ”volymkontroller kan erbjuda balanserad in och ut, men är inte sant balanserade mönster rakt igenom. Pro ICAN är fullt balanserad från början till slut.
Alla komponenterna är extremt utvalda och är maximerade för att nå hög kvalité. Just att bygga riktigt bra balanserade förstärkare, kräver extrema toleranser av alla komponenter.

Flera media har testat denna produkt med bra resultat. Tillverkas i England >>> Läs mer på hemsidan för Pro iCAN

Läs en väl skriven recension för detta referensverk

Majoriteten av ”balanserad” hig-end hörlursförstärkare är faktiskt enkelsidiga förstärkare med balanserade in- och utgångar. Den balanserade ingången kommer att omvandlas till single-ended operation inne i förstärkaren, omvandlas sedan tillbaka till en balanserad strax före utgången: Följande blockschema visar balanserad ingång genom att förstärkaren (orange) som sedan återgår till single-ended och körs genom många enkelsidiga stadier innan dess går till balanserade utgångar.

Sant Differential Balanced – Pro ICAN
· Input / Output: Balanserad
· Interna kretsar: Balanserad

Pro ican är sant balanserad end-to-end, från ingången hela vägen till utgångarna. Den fungerar med full differential intern signalering, vilket betyder att signalen är alltid förblir två separata signaler på samma nivå men med motsatt polaritet. Detta är vad IFI samtal Sann Differential Balanserad.

Pro ICAN kretsen är fullt balanserad med helt lika delar krets för positiv (Hot) och negativ (Cold) signalfasen för varje kanal. Volymkontrollen har sex-däck, två däck vardera styra volymen av en kanal och de andra två däck används för att övervaka volym kontrollen. Denna exceptionella volymkontroll potentiometer är skräddarsydd för IFI av ALPS Japan och saknar motstycke från andra tillverkare.

I professionell ljud, ”Balanserad förstärkare” betyder bara input / output-anslutningar är balanserade, de inre kretsarna är faktiskt single-ended (om den inre kretsen är också balanserad, kommer det att kallas differential).

Rör / Solid-State realtid Switching
IFI använder inte bara bra kvalitet av 6922s eller liknande. Istället används den allra bästa; General Electric 5670 som är premiumvariant. Lika viktigt är kretskonstruktionen. Till skillnad från andra hörlursförstärkare som har samma krets och bara byta in / ut rörsektionen, är Pro Ican den allra första i sitt slag som har två individuella ingångskretsar – ett rör och en solid-state. Detta resulterar i de bästa ljud av ​​båda världar eftersom signalvägen är den kortaste och det finns ingen kompromiss.

För första gången kan man njuta av både ljudet av Solid-State och rör i ett enda paket (snarare än som en ”effekttyper” add-on i en i övrigt konventionell solid-state design) och kunna byta i real- tid. För vissa inspelningar och hörlurar / högtalare, kan Solid-State ljudet upplevas mer livlig. För andra kommer Tube och Tube + (särskilt Tube +) låter mer ”lyxiga”. Välj den som låter bäst för just det ögonblicket. När allt kommer omkring, att njuta av musik är en upplevelse och inte en vetenskaplig forskningsövning.

Klass A Solid-State, J-FET och fullt Discrete
Solid-State förstärkning delen av Pro Ican är lika seriös som Tube förstärkningssektionen. Förstärkarens ljudkrets är en vidareutveckling av IFI revolutionerande ”TubeState” design. Det är helt diskret, helt balanserad med antingen rör eller J-FET ingångs växlingsbar, bipolär andra steget och MOSFET-buffrat bipolär klass ett effektsteg (med klass AB för låg impedans hörlurar på mycket höga nivåer). Den resulterande kretsen kan bäst beskrivas som ”tri-brid” där varje enhet används för att största ljudliga fördel samtidigt minimera eventuella nackdelar. Vidare är kretsen ren likströmskopplad (DC) för att undvika att använda några ljudmässigt-nedbrytande kopplingskondensatorer.

3D Holographic inte en utan två kretsar
Det finns två 3D Holografiska ljuddelar:

För hörlurar: (hörlurar utgångar)
3D Holographic för hörlurar är inte baserad på en standardssystem, som finns i vissa avancerade hörlursförstärkare. Många så kallade 3D-system är vanligtvis DSP baserade att artificiellt påverka ljudet och lägga till oönskade reverb för att simulera en” rymlig ”typ av ljud. Det är sant att traditionella tvärmatning tenderar att producera en ”ur huvudet” ljud, men med mycket minskade rumsliga komponenter och en smalare ljudbild, ibland nästan närmar mono. De flesta DSP baserade 3D-modeller producerar en onaturlig, eko-liknande ljud, som från början kan vara imponerande, men snart blir tröttsamt.

Däremot ger 3D Holographic för hörlurar, inte bara ”ur huvudet” placeringen av ljudkällor, men gör hela ljudfältet på ett sätt som starkt paralleller lyssna på högtalare i ett normalt rum,  utan extra eko (reverb). Detta är det första systemet i kommersiell produktion för att uppnå detta.

För högtalare: (linjeutgångar)
3D Holographic för högtalare är en analog matriskrets som har två olika funktioner:

· Korrigerar grundläggande rumsliga distorsion i stereoinspelningar
· Öka bredden på den uppenbara ljudbild än bredden dikteras av högtalarplacering

3D Holographic Sound för högtalare
3D Holographic krets för högtalare korrigerar en snedvridning av ljudfältet som orsakas av inspelning via mikrofoner och uppspelning via högtalare. Detta ljudfälts distorsion beskrevs först av Alan Dower Blumlein (uppfinnaren av stereoljud) och korrigeras av EMI i början ”Stereosonic” inspelningar. Emellertid den ursprungliga Stereosonic kretsen tenderat att resultera i en smalare ljudbild än om inspelade rakt och ofta överkompensation förvrängning av ljudbilden perspektiv. IFI 3D Holographic system undvika detta och i stället tillåta en expansion av bredden på ljudscenen. Dessa lägen kan också användas för att förbättra avbildning av inspelningar som erbjuder dålig rumslighet.

XBASS Correction System
Olika inspelningar och olika hörlurar uppvisar olika frekvenssvar. XBASS är en analog signalbehandling (ASP) kretsar och det är ljudmässigt överlägsen Digital Signal Processing (DSP) system. XBASS är skräddarsydd för att korrigera bas brist i hörlurar / högtalaren och uppnå önskad nivå. Det är inte en traditionell ton eller loudness kontroll och ger ett minimum av 12 dB boost vid 10/20 / 40Hz.

Referens klass delar kvalitet
Pro ICAN använder TDK Japan tillverkade C0G typ kondensatorer och Vishay MELF typ tunnfilmsmotstånd . Dessa kompletteras av Panasonic Japan gjorda ECPU Filmkondensatorer särskilt utformat för ljud med extremt låg distorsion (<0,00001% vid 1V / 10kHz). IFI använder ELNA Japan tillverkade Silmic II kondensatorer för nätaggregat. Dessa använder speciella si fiberpapper för den isolerande barriären resulterar i minskad udda ordningens distorsion och minskade mikrofoni / mekaniska resonanser .

Fjärrkontroll ingår.

Som tillbehör kommer man att ta fram en driver för Staxlurar, men den är fortfarande under utveckling.

Specifications:
Gain: 0dB, 9dB and 18dB user-selectable
Frequency Response: 0.5Hz to 500kHz(-3dB)
Total Harmonic Distortion (THD, Balanced/Single-Ended):
Balanced SE
Solid-State: ≤0.0015% ≤0.005%
Tube: ≤0.002% ≤0.005%
Tube+: ≤0.012% ≤0.2%
Signal-to-Noise Ratio (SNR, Balanced/Single-Ended): >147dB(A) / > 137dB(A)
Output Power (16Ω, Balanced/Single-Ended): >14,000mW / >4,800mW
Output Voltage (600Ω, Balanced/Single-Ended): >23V / >11.5V
Input Voltage (Pro iCAN): DC 9V/6.7A – 18V/3.35A
Input Voltage (iPower Plus): AC 85 – 265V, 50/60Hz
Power Consumption: ≤ 22W idle, 50W max.
Dimensions: 213(l) x 192.5(w) x 63.3(h) mm
Weight: 1.93kg (4.3lbs)
Test conditions:
Gain = 0dB, 0.775V(0dBu) with 300 Ohm load unless stated otherwise
SNR Balanced re 23V, SNR SE re. 11.5V

Ytterligare information

Vikt 0,00000000 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”iFi Pro iCAN förförstärkare”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *