ALLA PRISER INKL MOMS

Harmony Design A906, 2×400 W

55 000,00 kr

Slut i lager

Artikelnr: AUS-A906 Kategori: Etikett:

Beskrivning

Svensk design och tillverkning

A906 heter Harmony Design´s större modell av effektförstärkare.
Den finns i svart eller natureloxerad aluminium.

A906 har en enastående ljudbild och detta för alla dimensioner av frekvensbandet. Minsta nyans och instrument hörs, samtidigt som ljudet alltid är silkeslent och utan hårda och störande dela och allt detta även på låga volymer. Basen kommer fram grymt bra.

Teknik kring A906

A906 påminner mycket om den mindre modellen A90, men allt har graderats upp minst ett par steg. A906 ger 2 x 200 W i 8 ohm upp till 2 x 400 W vid lägre impedans. Själklart är ingångarna balanserade (XLR). Det finns även kabel som konverterar till vanliga RCA-kontakter.

Ljudmässigt så ger A906 en helt annan djup och transparans bl a tack vare att förstärkaren har total kontroll över högtalarelementen. Något bättre basåtergivning jämfört med A90.

Mycket fokus på att nätdelen förser hela förstärkaren med kvalité när det gäller stabil spänning och ström. Konstruktionen ska helt enkelt klara av att pumpa ut ström och spänning när behov finns i ljudet. Extremt korta signalvägar med kompakta kretskortslayout. Hela lådan är uppbyggd med skärmade väggar för att allt ska vara så perfekt det bara går.

 

Strömdrivande slutsteg

 

En anledning till många positiva recensioner, är att slutstegen är konstruerade på ett annorlunda sätt. De är byggda för strömförstärkning eller man kan kalla det strömdrift av högtalarna (current drive, current amplifier, transconductance amplifier).
Detta är motsatsen till nästan alla andra förstärkare som är spänningsstyrda (voltage amplifier).

Om man tänker sig en motor (lindning av koppartråd), som faktiskt ett högtalares element påminner om, så styr man bäst en motor med ström och samma sak gäller även högtalare.

Det är strömmen som skapar dynamiken i högtalarelementet och får det att accelerera och detta är viktigt för att framföra musiken på bästa sätt.

Då utgångsimpedansen är mycket hög i strömdrift, så eliminerar man nästan problematiken med längden och resistansen i högtalarkablaget.

Strömdrift är både smart och passar majoriteten av högtalare. Därför låter dessa slutsteg så rent och utan distorsion. Och de svarar på transienter i musiken på ett härligt sätt. Just Harmony Design har skapat en smart lösning på detta problem. Lösningen påminner om klass A-förstärkare, som alltid anses vara det mest extrema man kan ha, för bästa ljudet.

Nästan alla slutsteg driver högtalarna med spänning. För att det skall kunna fungera måste högtalarna uppföra sig som vanliga metallfilmsmotstånd. Det är en omöjlighet. En högtalares impedans påverkas till och med av det rum som den används i. Därför skall en högtalare drivas med ström. Strömmen skall vara linjär mot den spänning som man matar in i slutsteget,” säger Mattias Stridbäck.

>> Mer information

Ytterligare information

Vikt 0,00000000 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Harmony Design A906, 2×400 W”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *